Het hing al een tijd in de lucht. De corona-maatregelen voor evenementen werden steeds verder aangescherpt. Niet alles kan helaas meer doorgaan, maar u bent natuurlijk vrij om een wandeling door Gelselaar te maken en te genieten van de mooi verlichte dorpskern met in vele ramen kerststalletjes en tafereeltjes. En op 11 december hopen wij u nog te zien met een wens voor een dierbare. De andere plannen die wij hadden voor het Kerstdorp Gelster leggen we voor nu even terzijde, maar bewaren we zeker voor het volgende jaar. Met pijn in ons hart nemen we ‘even’ afscheid maar met volle moed gaan we door naar de Kerst van 2022 waar we rekenen op nieuwe kansen.

Namens het team van Kerstdorp Gelster alvast fijne feestdagen en een heel gezond en gelukkig 2022!

Wie hadden er op deKerstmarkt zullen staan?

Wijnhoeve Kunneman

Van de eigen wijngaard van Wijnhoeve Kunneman vind je in de kraam van Jitske heerlijke Achterhoekse wijn. Laat je adviseren door Jitske, bijvoorbeeld voor bij het aanstaande kerstdiner.

Weelde naar Nederland

Benieuwd naar de cultuurverschillen tussen België en Nederland? Kraamhouder Petra vertelt je er graag over en verkoopt een breed assortiment aan Belgische lekkernijen.

Bloemenboerderij ’de Scholte’

Anet en Yvonne staan voor je klaar met kerstdecoratie in alle soorten en maten. Vul hier je kerstspullen aan met kersttakken, kerststukjes en kleurige kerstaccessoires!

PlukjeWol

Janine houdt je deze winter warm met heerlijke schapenvachten. Naast deze met de hand gevilte vachten, kun je hier ook terecht voor woldecoratie.

Naillounge Sabine

Bij Sabine ben je aan het juiste adres voor sieraden, accessoires en verzorgende producten gericht op nagels. Ook aan de kids is gedacht: zij laten hier hun nagels lakken voor een paar euro.

Familie Voskamp

Bij Diny proef je een smakelijk stukje speltpannenkoek. Laat je overtuigen en wie weet koop jij ook wat biologisch geteeld speltmeel of een heerlijke kruid- of boterkoek.

geWOONvanLin

Heb je nog kerstcadeaus nodig? Bij Linda vind je sfeervolle, landelijke woonaccessoires van natuurlijke materialen. Bijzonder: de illustraties van kunstenares Elly Overberg print Linda op textiel en worden unieke wand- en woondecoraties.

Versboerderij Daalwiek

Het motto van Versboerderij Daalwiek is ‘eet zo puur mogelijk en weet wat je eet’. Bij Evelien in de kraam koop je Echte Boerenkaas, gemaakt van verse melk.

Tweedehands kleding | Karin Burger

Ben jij klaar voor de winter? Zo niet, shop dan nog even wat vintage kwaliteitskleding bij Karin. Of liever een sieraad of handgemaakte sprei? Bij Karin is de keuze reuze.

Gelukswereld

Unieke, kleurrijke handgemaakte schalen in allerlei groottes. Deze gelukskunst vind je bij Petra.

Joke te Brinkhof

Bij Joke zit je goed voor allerlei brocante. Scoor die ene unieke vaas of misschien zoek je aanvulling op je kerstspullen?

JOC Creaties

In de kraam van José kom je producten van vilt tegen, zoals kerstdecoraties en handpoppen of vingerpoppetjes. En misschien stuit je net op een demonstratie van het spinnenwiel.

Het Land van Kempers

Natasja heeft allerlei bijzondere cadeauartikelen van alpacawol. Wat dacht je van een houder voor vogels met de wol als nestmateriaal?

L28

Nico vult een grote kraam met verschillende winterartikelen. Je vind hier kaarsen, plaids en kleden, windlichten en lantaarns, vuurkorven, serveerschalen en meer…

Theebrouwerij & Esther’s Bakery

Heerlijke taarten, cakes en koekjes en eigen gebrouwen thee? Laat je verwennen door Sonja en Esther.

Knooidoekjes

Handgemaakt of machinaal geborduurd, dat zijn de vele producten die Ineke in haar kraam aanbiedt. Ook vind je hier diverse leuke kerstartikelen.

Tapparfum

Bij Marieke en Demy kies je voor tapparfum. Een uniek concept, goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Stenenslijper Martin Doorman

Leuk voor kinderen is de kraam van Martin. Met zijn speciale machine slijpt hij ter plekke stenen en de kinderen mogen helpen en hun favoriete steen uitzoeken.

Bloembinderij Anton Visch

Voor kerst zit je goed bij Anton. Je vindt bij hem kerstdecoraties, kransen, festoenen, kerstarrangementen en windlichtjes. Dat wordt gegarandeerd een gezellige boel.

Trees Bel

Prachtige creaties van klei, gemaakt door Trees. Sommige kunstige voorwerpen kunnen zelfs van binnenuit verlicht worden! Het heeft wel wat weg van Anton Pieck, erg sfeervol.

Femmy’s Bakery

Maureen begeleidt als autismecoach twee jongedames die erg veel zin hebben in de kerstmarkt. Haal hier heerlijke truffels en verschillende soorten schnitten. Dat wordt smullen!

Café Florijn

Even zorgen voor de inwendige mens? Dat kan bij de kraam van Rita Bakker van Café Florijn. Neem je een lekkere portie poffertjes of geniet je van een broodje warm vlees?

Design @Mokky

Je vindt bij Monique unieke houten woonaccessoires om je inrichting compleet te maken, waaronder unieke handgemaakte houten lampen.

Boeve Graveerservice

Henk-Jan graveert op hout, plexiglas en tegels. Werkelijk prachtig mooie kunst.

Diana en Maurice Vultink

Door je hobby-artikelen heen? Vul ze weer aan bij Diana en Maurice. Misschien vind je hier ook nog een leuk kerstcadeau?

Oliebollenkraam Hennie en Bertus

Onze gezellige kerstmarkt helemaal afgestruind? Loop dan nog even langs de oliebollenkraam van Hennie en Bertus en neem nog wat te smikkelen mee voor de zondag. Volg je neus en je vindt deze kraam vanzelf.

Stichting Winkels

Jaarlijks op de Appeldag in oktober worden er duizenden kilo’s appels geperst in de Dorpsstraat in Gelselaar. En nu is deze lang houdbare appelsap ook tijdens de kerstmarkt te koop bij Gerda.

PUUR Patisserie

PUUR Patisserie staat voor ambacht, luxe & natuurlijk veel passie. Micha staat voor je klaar met een ruim assortiment aan heerlijkheid.

Bert Hondorp

Welkom in de tent van Diepvriesman Bert Hondorp. Hier geniet je van smakelijke snacks als reibekuchen of loempia’s. En nee, wees niet bang. De temperatuur in de tent ligt niet onder het vriespunt.

Ada Schreurs/Suzan te Winkel

Ook oud Gelstersen Ada en Suzan zijn van de partij met zelfgemaakte artikelen, zoals kussens, armbandjes, kaarten en schilderkunst.

Amnesty Berkelland

Wacht met kerstkaarten kopen tot 11 december. Want dan kun je tegelijkertijd Amnesty steunen in hun werk! Of koop wat mooie kaarsen bij Jantine.

Wensboom Kerstdorp Gelster

Doe een wens voor iemand en laat deze wens uitkomen. De mooiste wens(en) laten wij in vervulling gaan.