09/12/2021

Kerstdorp Gelster: kerstmarkt en optredens afgelast

Het hing al een tijd in de lucht. De corona-maatregelen voor evenementen werden steeds verder aangescherpt. Niet alles kan helaas meer doorgaan, maar u bent natuurlijk vrij om een wandeling door Gelselaar te maken en te genieten van de mooi verlichte dorpskern met in vele ramen kerststalletjes en tafereeltjes. En op 11 december hopen wij u nog te zien met een wens voor een dierbare. De andere plannen die wij hadden voor het Kerstdorp Gelster leggen we voor nu even terzijde, maar bewaren we zeker voor het volgende jaar. Met pijn in ons hart nemen we ‘even’ afscheid maar met volle moed gaan we door naar de Kerst van 2022 waar we rekenen op nieuwe kansen.

Namens het team van Kerstdorp Gelster alvast fijne feestdagen en een heel gezond en gelukkig 2022!

Wat wel doorgaat is:

Wensboom

• Zaterdag 11 december, 16.00 tot 18.00 uur
In de aanloop naar kerst denken we vaak aan onze dierbaren. Misschien ken jij iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Doe dan een wens en wie weet gaat deze in vervulling. Onze prachtig versierde wensboom staat in de weide tegenover Dorpshoes Gelster. Koop hier op zaterdag 11 december een wensbal en doe een wens voor een dierbare. Een aantal wensen laten we in vervulling gaan, wie weet die van jou wel.

Wat moet je doen? Vul het formulier in [klik hier om het formulier te downloaden]. Je mag een kleine of een grote wens doen. Van bijvoorbeeld een bos bloemen, hulp in de tuin, een verwendag tot een leuk reisje.  

Het formulier breng je zaterdag 11 december ergens tussen 16:00 en 18:00 uur langs bij de wensboom bij het Dorpshoes Gelster. Je koopt daar een wensbal voor € 2 (liefst gepast). Je levert het formulier in en de wensbal hang je vervolgens in de wensboom. Na de feestdagen besluiten we welke wensen we vervullen. Wie weet maken we dan jouw dierbare blij en start het nieuwe jaar extra goed. 

Verlichte kerststallenroute
• Zaterdag 11 december t/m donderdag 6 januari
Wandel door de verlichte dorpskern van Gelselaar van kerststal naar kerststal. De plattegrond met locaties van de kerststallen vind je binnenkort op de website van Kerstdorp Gelster.

Verlichting Dorpsstraat
• Maandag 6 december t/m donderdag 6 januari
De pittoreske Dorpsstraat in Gelselaar verlichten we sfeervol tijdens de feestmaand.

05/11/2021

Even voorstellen: nieuwe samenstelling werkgroep

De organisatie van dit evenement is aardig wat werk en wat extra handen konden we nog erg goed gebruiken. Daarom hebben we onze werkgroep aangevuld met twee nieuwe leden en deze stellen we graag even voor. Kerstfan Penny O’Neil heeft haar hulp aangeboden en creatieveling Jacolien Schepers hebben we ook kunnen strikken. Beide dames zijn een top aanvulling op onze werkgroep! Duizendpoot Bas te Velthuis heeft de werkgroep verlaten; met alle vrijwilligerstaken die hij al op zijn bord heeft was  hij genoodzaakt andere keuzes maken. Natuurlijk jammer, maar gelukkig kunnen we nog steeds terugvallen op Bas zijn netwerk en hij laat de organisatie bij ons in goede handen.

Foto: Guido Bogert
24/10/2021

Aankleding Kerstdorp Gelster: we zijn begonnen

Voor Kerstdorp Gelster hebben we grote plannen om de Dorpsstraat van Gelselaar feestelijk aan te kleden. Kerstbomen, kerstballen, kerststerren en natuurlijk lichtjes. Heel veel lichtjes. De gevels van de karakteristieke boerderijen aan de Dorpsstraat verlichten we met meterslange lichtjessnoeren. Om dit op tijd af te krijgen zijn de mannen van de technische commissie afgelopen zaterdag hiermee begonnen. Het is een flinke klus en natuurlijk komt het allemaal erg precies. Wat fijn dat we deze kundige mannen hebben kunnen strikken om dit voor ons te doen. Bedankt Tonnie en Albert!

23/10/2021

Kerstbomenverkoop Kerstdorp Gelster: red een kerstboom

Op zaterdag 11 december wordt voor het eerst Kerstdorp Gelster georganiseerd en wordt Gelselaar geheel in kerstsfeer aangekleed. Naast meters en meters met lichtjessnoeren, worden hiervoor natuurlijk ook echte kerstbomen in verschillende maten gebruikt. Maar wat een zonde om al deze mooie kerstbomen na 11 december weg te doen…

Gun jezelf zo’n mooie kerstboom

Omdat wij dit echt zonde vinden, organiseert Kerstdorp Gelster een kerstbomenverkoop. Hoe werkt het? Simpel. Je stuurt een e-mail naar kerstdorpgelster@gmail.com en vermeld hierin welk type kerstboom je wenst. Je ontvangt een bevestiging en betaalverzoek per mail en op zondag 12 december haal je de kerstboom van je keuze op bij het Dorpshoes in Gelselaar. Wel zo fijn dat je dan alvast bent verzekerd van een mooie kerstboom dit jaar.

Je kunt kiezen uit:

      • Fijnspar in pot 150-175 cm: € 17,50
      • Servische spar met kluit 175-200 cm: € 17,50
      • Nordmann gezaagd 175-225 cm: € 27,50

Dus wil jij dit jaar een echte kerstboom in huis en tegelijkertijd Kerstdorp Gelster steunen? Wees er dan snel bij want op = op. Je reserveert je kerstboom via kerstdorpgelster@gmail.com.