21/11/2021

Kerstdorp Gelster: kerstmarkt en optredens afgelast

Het hing al een tijd in de lucht. De coronamaatregelen voor evenementen werden steeds verder aangescherpt. Na de persconferentie van 12 november 2021 hebben wij dan ook moeten besluiten een groot deel van de activiteiten van Kerstdorp Gelster te annuleren. Met pijn in ons hart gaat er nu een streep door de geplande kerstmarkt en de optredens van toneelvereniging De Eendracht, muziekvereniging Excelsior en popkoor Sosjaal.

Gelukkig gaan een aantal activiteiten van Kerstdorp Gelster wel door. Bezoek je Gelselaar in de kerstperiode dan kun je het volgende verwachten:

• Kerstbomenverkoop 
Zaterdag 4 december, 15.30 tot 16.30 uur
Wil je dit jaar een echte kerstboom en Kerstdorp Gelster steunen? Bestel snel je kerstboom via kerstdorpgelster@gmail.com want op=op. Je haalt je boom op bij de kapschuur van boerderij Winkels.

• Lichtjesroute Bie Winkels 
Vrijdag 10 december, 17.00 uur
Zodra het op 10 december donker wordt, ontsteekt Stichting Bie Winkels de lichtjes op deze bijzondere route dwars door de donkere weilanden. Wandel van lichtje naar lichtje en raak betoverd door de stilte en de duisternis van het buitengebied. Start vanaf boerderij Winkels aan de Dorpsstraat.

• Wensboom 
Zaterdag 11 december, 16.00 tot 18.00 uur
Onze prachtig versierde wensboom staat in de weide tegenover Dorpshoes Gelster. Koop hier op zaterdag 11 december een wensbal en doe een wens voor een dierbare. Een aantal wensen laten we in vervulling gaan, wie weet die van jou wel.

• Verlichte kerststallenroute 
Zaterdag 11 december t/m donderdag 6 januari
Wandel door de verlichte dorpskern van Gelselaar van kerststal naar kerststal. De plattegrond met locaties van de kerststallen vind je binnenkort op de website van Kerstdorp Gelster en komt te liggen bij Café Florijn en Dorpshoes Gelster.

• Kerststallenexpositie Bie Winkels 
Elke zondag in december
Bewonder tijdens deze expositie van Stichting Bie Winkels zo’n 20 kerststallen in de schuur van de monumentale boerderij Winkels aan de Dorpsstraat.

• Verlichting Dorpsstraat 
Maandag 6 december t/m donderdag 6 januari
De pittoreske Dorpsstraat in Gelselaar verlichten we sfeervol tijdens de feestmaand.

05/11/2021

Even voorstellen: nieuwe samenstelling werkgroep

De organisatie van dit evenement is aardig wat werk en wat extra handen konden we nog erg goed gebruiken. Daarom hebben we onze werkgroep aangevuld met twee nieuwe leden en deze stellen we graag even voor. Kerstfan Penny O’Neil heeft haar hulp aangeboden en creatieveling Jacolien Schepers hebben we ook kunnen strikken. Beide dames zijn een top aanvulling op onze werkgroep! Duizendpoot Bas te Velthuis heeft de werkgroep verlaten; met alle vrijwilligerstaken die hij al op zijn bord heeft was  hij genoodzaakt andere keuzes maken. Natuurlijk jammer, maar gelukkig kunnen we nog steeds terugvallen op Bas zijn netwerk en hij laat de organisatie bij ons in goede handen.

Foto: Guido Bogert
24/10/2021

Aankleding Kerstdorp Gelster: we zijn begonnen

Voor Kerstdorp Gelster hebben we grote plannen om de Dorpsstraat van Gelselaar feestelijk aan te kleden. Kerstbomen, kerstballen, kerststerren en natuurlijk lichtjes. Heel veel lichtjes. De gevels van de karakteristieke boerderijen aan de Dorpsstraat verlichten we met meterslange lichtjessnoeren. Om dit op tijd af te krijgen zijn de mannen van de technische commissie afgelopen zaterdag hiermee begonnen. Het is een flinke klus en natuurlijk komt het allemaal erg precies. Wat fijn dat we deze kundige mannen hebben kunnen strikken om dit voor ons te doen. Bedankt Tonnie en Albert!

23/10/2021

Kerstbomenverkoop Kerstdorp Gelster: red een kerstboom

Op zaterdag 11 december wordt voor het eerst Kerstdorp Gelster georganiseerd en wordt Gelselaar geheel in kerstsfeer aangekleed. Naast meters en meters met lichtjessnoeren, worden hiervoor natuurlijk ook echte kerstbomen in verschillende maten gebruikt. Maar wat een zonde om al deze mooie kerstbomen na 11 december weg te doen…

Gun jezelf zo’n mooie kerstboom

Omdat wij dit echt zonde vinden, organiseert Kerstdorp Gelster een kerstbomenverkoop. Hoe werkt het? Simpel. Je stuurt een e-mail naar kerstdorpgelster@gmail.com en vermeld hierin welk type kerstboom je wenst. Je ontvangt een bevestiging en betaalverzoek per mail en op zondag 12 december haal je de kerstboom van je keuze op bij het Dorpshoes in Gelselaar. Wel zo fijn dat je dan alvast bent verzekerd van een mooie kerstboom dit jaar.

Je kunt kiezen uit:

      • Fijnspar in pot 150-175 cm: € 17,50
      • Servische spar met kluit 175-200 cm: € 17,50
      • Nordmann gezaagd 175-225 cm: € 27,50

Dus wil jij dit jaar een echte kerstboom in huis en tegelijkertijd Kerstdorp Gelster steunen? Wees er dan snel bij want op = op. Je reserveert je kerstboom via kerstdorpgelster@gmail.com.