Programma Kerstdorp Gelster

Het belooft een heerlijke dag te worden in Gelselaar op 17 december met feestelijke activiteiten.

Onderstaand programma is nog onder voorbehoud.

Kerstmarkt
Van 16.00 tot 21.00 uur in de Dorpsstraat tussen Café Florijn en Dorpshoes Gelster. Struin langs de kramen met kerstdecoratie, lokale ambacht, toepasselijke gerechten en dito drankjes. De kramen zijn grotendeels gevuld door lokale ondernemers en verenigingen en ook zijn er kramen waar kinderen zelf iets mogen knutselen.

Diverse optredens
Tijdens de kerstmarkt voert toneelvereniging De Eendracht meerdere keren het kerstspel Kroamschudd’n in Mariaparochie op. Dit dolkomische stuk is geschreven door Herman Finkers en het is tevens een levende kerststal. Daarnaast zijn er optredens van popkoor Sosjaal en van Muziekvereniging Excelsior.

Verlichte kerststallenwandeling door het dorp
Wandel door het verlichte dorp van kerststal naar kerststal. Inwoners van Gelselaar geven zich vooraf op voor deze kerststallen en plaatsen in hun tuin of voor hun raam een verlichte kerststal of kersttafereel.

Kerststallenexpositie
Bewonder tijdens deze expositie van Stichting Bie Winkels zo’n 20 kerststallen in de schuur van de monumentale boerderij Winkels aan de Dorpsstraat.

Fotomoment met de Kerstman 
Jingle bells, jingle bells… je hoort hem al aankomen in zijn arrenslee: de Kerstman. Zorg jij dat je hem strikt voor een selfie?

Lichtjesroute door het buitengebied
Zodra het op 17 december donker wordt, ontsteken we de lichtjes op deze bijzondere route dwars door de donkere weilanden. Wandel van lichtje naar lichtje en raak betoverd door de stilte en de duisternis van het buitengebied. Al jaren wordt deze bijzondere wandeling met veel succes georganiseerd door Stichting Bie Winkels en dit jaar dus ook tijdens Kerstdorp Gelster.

Overige activiteiten Kerstdorp Gelster

Ook na 17 december is het de moeite waard om Kerstdorp Gelster te bezoeken, want:
  • De verlichte kerststallenwandeling door het dorp kun je nog tot en met 6 januari lopen.
  • De kerststallenexpositie van Stichting Bie Winkels is elke Adventszondag te bezoeken.
  • De dorpskern van Gelselaar blijft tot en met 6 januari geheel in kerststijl versierd.