Programma Kerstdorp Gelster

Op 10 december opent Kerstdorp Gelster met als hoogtepunt de kerstmarkt op 17 december met allerlei feestelijke activiteiten. Bekijk hier het programma.

Opening 10 december

Bij de wensboom tegenover het Dorpshoes is Kerstdorp Gelster rond 19.30 uur geopend. Daarna bracht een regionaal projectkoor en -ensemble onder leiding van Lotte Sieverink ons vanaf 20.00 uur alvast in kerststemming in de Waterstaatskerk (vol=vol). Vanaf dat moment tot en met 30 december is het dorp in kerstsfeer verlicht.

Verlichte kersttaferelenwandeling van 10-30 december

Wandel door het verlichte dorp van kersttafereel naar kersttafereel. Inwoners van Gelselaar geven zich vooraf op voor deze kersttaferelen en plaatsen in hun tuin of voor hun raam een verlicht kersttafereel. De plattegrond waar je de kersttaferelen kunt vinden, is vanaf 10 december te downloaden op deze site. Daarnaast kun je tijdens de kerstmarkt en op de adventszondagen in de schuur van de monumentale boerderij Winkels aan de Dorpsstraat een kerststallenexpositie van Stichting Bie Winkels bekijken.

Kerstmarkt 17 december

Op zaterdag 17 december is er van 16.00 tot 21.00 uur kerstmarkt in de Dorpsstraat tussen Café Florijn en Dorpshoes Gelster. Struin langs de kramen met kerstdecoratie, lokale ambacht, toepasselijke gerechten en dito drankjes. De kramen zijn grotendeels gevuld door lokale ondernemers en verenigingen.

Wensboom
Ken jij iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Koop tijdens de kerstmarkt voor 2 euro een wensbal en doe een wens voor een dierbare. Een aantal wensen laten we in vervulling gaan. Wie weet die van jou! Download het formulier voor je wens.

Diverse optredens
Tijdens de kerstmarkt voert toneelvereniging De Eendracht meerdere keren het kerstspel Kroamschudd’n in Mariaparochie op. Dit dolkomische stuk is geschreven door Herman Finkers en het is tevens een levende kerststal. Daarnaast zijn er optredens van popkoor SoSjaal en van muziekgroep Tempel Team, beide ook meerdere keren!

Fotomoment met de Kerstman 
Jingle bells, jingle bells… je hoort hem al aankomen in zijn arrenslee: de Kerstman. Zorg jij dat je hem strikt voor een selfie?

Boeken- en kinderspeelgoedmarkt
Excelsior organiseert in het Dorpshoes Gelster een boeken- en kinderspeelgoedmarkt. Daar zit vast iets leuks voor je tussen!

Overige activiteiten Kerstdorp Gelster

Ook na 17 december is het de moeite waard om Kerstdorp Gelster te bezoeken, want:
  • De verlichte kersttaferelenwandeling door het dorp kun je nog tot en met 30 december lopen.
  • De kerststallenexpositie van Stichting Bie Winkels is elke Adventszondag te bezoeken.
  • De dorpskern van Gelselaar blijft tot en met 30 december geheel in kerststijl versierd.